KoronixMY 2010.10.21. 10:45

Elindult a melakai monorail

Malajzia egyik legszebb városa Melaka (Malacca), amely a világörökség része és méltán népszerű turisztikai célpont. De nem volt ez mindig igy, az elmúlt evekben nagyon sok fejlesztést hajtottak végre a városban, hogy még vonzóbb legyen a turisták körében. Talán az egyik leglátványosabb a Sungai Melaka folyó megtisztitása volt, illetve annak partjának rendbetétele.

A folyó mindkét partján gyalogösvény halad, táblákkal jelölve a legszebb, fotózásra érdemes pontokat. A folyón gyaloghidakon sétálhatunk át a túlpartra, igazi velencei hangulat varázsolva a helynek. Egyre több étterem és bár nyilik a folyó mellett és esténként a méltán hires melakai konyhát próbálgathatjuk igen hangulatos körülmények közt.

A közlekedés eddig sem volt kaotikus, viszont az új monorail nem is a helyiek kényelmét szolgálja, hanem sokkal inkább a kényelmes turistákét - ez az áron is látszik. Az út 10 ringgit (650 forint). A tegnap megnyitott 1.6 kilométeres szakasz a folyóparton halad végig a Hang Tuah állomástól a Hang Jebat állomásig, tökéletes kilátást nyújtva az óvárosra, a folyóra és a felújitott skanzen részre. A vonalon összesen 1 kocsi halad 30 perces menetidővel maximum 22 utast szállitva alkalmanként. A teljes technika egyébként Kinából érkezett és a legújabb zöld technológián alapul.

A vonal épitése 2008. májusában indult, viszont még korán sincs vége. A második fázisban tovább bővitik a vonalat és jövő év végére tervezik átadni a 2 plusz kocsival kiegészitett, 66 utast szállitó szerelvényt.

A várost egyébként a tegnapi nappal a kormány is kiemelt fejlesztési területté nyilvánitotta. Igy még több pénz juthat a még nem felújitott részekre - van belőlük még bőven.

Címkék:malajzia monorail melaka Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://malaj.blog.hu/api/trackback/id/tr882388009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása